Explosieve groei echtscheidingsvragen.

Groei echtscheidingsvragen

Ondanks dat de crisis dalende huizenprijzen en toenemende werkloosheid tot gevolg heeft, welke een belemmering kunnen vormen bij het beëindigen van een huwelijk, is er een groei echtscheidingsvragen waargenomen. Het aantal scheidingsvragen bij het Juridisch Loket nam toe met meer dan 35 procent.

Sinds januari 2012 beantwoordden de juristen van het Juridisch Loket bijna 40.000 vragen over scheiden. Ter vergelijking: tijdens dezelfde periode in 2011 behandelde het Juridisch Loket ongeveer 25.000 vragen over dit onderwerp. Jan Albert Waal, algemeen directeur van het Juridisch Loket, zegt over de explosieve stijging: ‘Door het aanhouden van de crisis willen klanten blijkbaar voordat zij gaan scheiden meer duidelijkheid. Een gratis onafhankelijk advies over de mogelijkheden en de gevolgen is hiervoor een goede start.’

De meer dan 4.800 vragen die klanten momenteel per maand stellen over echtscheiding aan het Juridisch Loket, gaan vooral over de verdeling van het huis, de omgangsregeling en partner- en kinderalimentatie. Of het aantal vragen bij het Juridisch Loket ook meer scheidingen impliceert, blijkt overigens nog niet uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: het juridisch loket

NIEUWS