Notaris en echtscheiding

De notaris en echtscheiding vormen een uitstekende combinatie. De notaris is van nature onafhankelijk en onpartijdig. Met deze kenmerken vormt hij een natuurlijke begeleider van de scheidingsprocedure.  De notaris die tevens gespecialiseerd is in echtscheiding begeleidt de scheiding als een deskundig en neutraal persoon. De echtscheidingsnotaris is ook mediator. En als notaris kan hij de afspraken in een notariële akte vastleggen en de scheiding (of het beëindigen van de samenlevingsovereenkomst) verder afwikkelen.

Notaris en echtscheiding

Voordat bij een scheiding alles geregeld is, moet er veel besproken worden. Als er minderjarige kinderen zijn moet er een ouderschapsplan gemaakt worden. Ook maak je afspraken over het huis, de hypotheek en de verdeling van spullen en het pensioen. Misschien is het nodig om afspraken te maken over de alimentatie voor de ander en voor de kinderen. Deskundig persoonlijk advies over de meest geschikte oplossing, kan dat allemaal veel makkelijker maken.

De rol van de notaris bij echtscheiding

De echtscheidingsnotaris is een specialist in het adviseren van partners die gaan scheiden. Hij is opgeleid om mensen die gaan scheiden te begeleiden bij hun juridische en praktische regelingen. Ook kan hij adviseren over de omgang met kinderen. De echtscheidingsnotaris helpt u bij het opstellen van een ouderschapsplan en regelt de zakelijke afhandeling van de scheiding, zoals de verdeling van het huis en het aanpassen van de hypotheek. Door alles goed vast te leggen in een convenant worden nieuwe conflicten voorkomen.