Echtscheidingsadvocaat

Wanneer u een eigen advocaat inschakelt, wordt vaak gedacht dat dit zal leiden tot (grotere) onderlinge strijd. Dat is echter niet de bedoeling en insteek van een echtscheidingsadvocaat. Het gaat in eerste instantie om een oplossing van de problemen op de best mogelijke manier. Daarbij staan de kinderen voorop.

Een partner met onvoldoende kennis van zaken heeft behoefte aan informatie en eigen juridisch advies. Pas daarna wordt er beslist wat hij of zij wil regelen met de ex-partner in het kader van de scheiding. De echtscheidingsadvocaat kan u daar goed bij helpen.

De echtscheidingsadvocaat kan in voorkomende gevallen ook optreden als mediator/bemiddelaar. De echtscheidingsadvocaat begeleidt u in het emotionele proces en probeert met u hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Samen met u wordt afgewogen of de kosten opwegen tegen wat men wil bereiken en of dat haalbaar is.

Het is ook mogelijk dat de ex-partners samen met ieder een eigen echtscheidingsadvocaat (dit heet een ‘viergesprek’) in overleg treden. Dit leidt vaak tot goede oplossingen en duidelijk vastgelegde afspraken. In andere gevallen is het snel inschakelen van een rechter voor u noodzakelijk om in gesprek te komen met de ex-partner. Het inschakelen van de rechter hoeft niet escalerend te werken. Rechters zijn steeds beter geschoold in het de-escaleren van een conflict tussen ex-partners. Rechters denken ook mee in oplossingen en geven niet alleen een oordeel.

De echtscheidingsadvocaat herkent iedere situatie en mogelijk oplossing. Samen met u wordt besloten welke aanpak het meest geschikt is in uw situatie.

Ons kantoor werk nauw samen met mevrouw mr. Gina Zoer. Als u een ervaren echtscheidingsadvocaat zoekt, bent u bij haar aan het juiste adres.

Brochures

Scheiden van A tot Z heeft een serie brochures beschikbaar met meer achtergrondinformatie. Deze kunt u downloaden als PDF bestand.

Lees meer »

Interessante links

Buiten de informatie op deze website heeft Scheiden van A tot Z een aantal interessante links voor u op een rij gezet.

Lees meer »

Contact

0522 820 280
info@scheidenvanatotz.nl »

Bezoekadressen

Meppel, Blankenstein 121-123

Zuidwolde, Meppelerweg 6