Mediation bij echtscheiding

Mediation bij echtscheiding is een vertrouwelijk, constructief en kostenbesparend proces, welke je kan helpen tot het vinden van werkbare oplossingen. Als je gaat scheiden ontstaat er een natuurlijke neiging om mogelijke geschillen te vermijden bij jullie onderlinge overleg. Dit is een grote valkuil en leidt na de scheiding vaak tot nieuwe grotere problemen. Een mediator herkent mogelijke geschillen en maakt deze bespreekbaar.

Als je een lange kostbare strijd via rechtbanken wil voorkomen en liever zelf beslist hoe je je toekomst wil inrichten, dan is mediation is een zeer efficiënt alternatief.

Hoe werkt mediation bij echtscheiding

Het verbreken van een relatie is vaak moeilijk. Het is daarom lastig om tot overeenstemming te komen over financiële en praktische zaken. Met name als er kinderen in de scheiding zijn betrokken. Je hebt zorgen over de praktische invulling van de eigen ouderrol en vraagt je af hoe de kinderen zullen omgaan met de scheiding en hoe de toekomstige regeling voor hen eruit gaat zien. Jouw eigen financiën, de verdeling van goederen zijn ook belangrijke factoren die besproken moeten worden.

Door samen mee te doen aan het mediationproces, worden de negatieve effecten van de scheiding enorm verkleind. Dit betreft zowel de kosten als de negatieve emotionele gevolgen van de scheiding. In de mediation bij echtscheiding worden in gestructureerde bijeenkomsten getrainde technieken gecombineerd met een gespecialiseerde kennis van het familierecht. U wordt door de mediator begeleidt op een gelijkwaardige, evenwichtige en eerlijke manier. Hij helpt jullie beide om blijvend gelijkwaardig te communiceren, zodat elk van jullie dezelfde kans heeft om zaken bespreekbaar te maken waar je je zorgen over maakt of die je dwars zitten.

Oplossing door mediation bij scheiding.

Het mediationproces verlangt een wederzijdse inspanning om tot overeenstemming te komen, waarbij jullie samen de leiding hebben over de te nemen beslissingen. De mediator bewaakt de agenda van de mediation bijeenkomsten, waarin de zaken aan de orde komen die je samen wilt bespreken. De mediator zorgt ook voor rust en voortgang van het mediationproces, zodat dit voor jullie beiden het meest oplevert. Ook geeft hij onpartijdige informatie over het juridische en fiscale proces van scheiding.