Gevolgen scheiding

Vaak blijkt scheiden de enige oplossing. Je ziet dan geen andere uitweg meer. Soms gaan partners in relatietherapie en komen zij erachter dat de liefde over is en dat scheiden de enige uitkomst is.

Gevolgen scheiding voor de partners.

Als het besluit van echtscheiding is genomen, start er voor beiden een nieuwe fase. Er moet dan van alles geregeld worden. Hoe eerder je hierin begeleid wordt, hoe sneller er overzicht komt in de te nemen stappen. Niet alleen praktische zaken worden besproken, maar ook de financiële en fiscale gevolgen worden meegenomen.

Gevolgen scheiding voor de kinderen.

Kinderen worden niet altijd goed betrokken bij het proces van scheiding. Veel ouders benaderen de verdeling van de zorgtaken vanuit zichzelf en zien onvoldoende het belang van de kinderen.
Kinderen reageren ook op de echtscheiding. Deze reacties zijn bij elke leeftijd weer anders. Ze voelen zich schuldig en handelen meegaand of ze verzetten zich. Verlatingsangst speelt een rol als ze één van beide ouders minder gaan zien. Maar het kind kan zich ook opgelucht voelen, de ruzies zijn immers voorbij.
In onze begeleiding staan kinderen centraal. Daarom beschikken wij over een gespecialiseerde kindercoach die met de kinderen in gesprek gaat als dat nodig is. Zulke gesprekken leveren voor de ouders waardevolle informatie op, die zij kunnen gebruiken bij het maken van het ouderschapsplan.

Financiële gevolgen van de scheiding

Twee nieuwe huishoudens kosten meer geld dan één gezamenlijke huishouding. Er moet van alles opnieuw worden aangeschaft na de verdeling van de bezittingen.
In de procedure van de scheiding, houden we rekening met deze gevolgen.